Tenim productes de veritat

29 des. 2021 | Botiga

El Celler d’en Xiqui és un projecte que ha volgut donar visibilitat des dels seus inicis, a tots aquells petits productors de Girona i rodalia que cada dia es deixen la pell per tirar endavant les seves explotacions d’una manera digna, justa i respectuosa amb la terra que els envolta.

A la botiga podreu trobar-hi olis de varietats empordaneses, foies i productes de l’ànec criats a prop de casa, cerveses artesanes de la zona, vins DO Empordà i els millors formatges km0. En definitiva, la millor selecció del que s’elabora al nostre voltant per tots els consumidors que voleu productes autèntics.

Encara que Girona sigui un territori petit, fer la selecció no és una tasca fàcil, perquè les opcions que trobem són moltes i molt variades. Són molts motius pels quals a nosaltres ens agrada conèixer bé els productes abans de posar-los darrere el taulell. Però si ho intentem fer tan bé com sabem és sobretot per evitar una de les problemàtiques més grans d’aquesta professió: les aparences enganyoses que pretenen vendre’ns el que no són.

Fa uns dies els companys del Molí de Ger, La Balda, Mas d’Eroles entre d’altres feien una publicació col·lectiva on denunciaven justament d’aquesta casuística a les seves xarxes socials.

Els productors de formatge artesans ja estaven acostumats a aquestes males pràctiques en fires populars i medievals on es venia molt formatge amb etiquetatge enganyós. Per evitar-ho, l’Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà (ACREFA) coorganitza d’ençà que ho va detectar les fires més importants de Catalunya com El Lactium de Vic o les fires de Lladó, Sort i Bàscara (entre d’altres) on es garanteix que només es venguin formatges de veritat.

Semblava que amb aquesta mesura s’acabaria la mala praxi. Però no. Darrerament, com explica en Pere del Molí de Ger fruit d’aquesta iniciativa col·lectiva, aquests productes d’aparença enganyosa s’estan fent cada vegada més lloc al mercat; Per aquest motiu amb l’article d’avui volem deixar clar que nosaltres coneixem bé cada producte i coneixem bé totes les persones que hi ha darrere elaborant-lo. Nosaltres no tenim formatges ‘del país’ amb registres sanitaris de fora de Catalunya o formatges d’aparença artesanal que provenen de la indústria. Nosaltres no tenim productes que confonen. Al Celler d’en Xiqui tenim productes de veritat.

Podeu veure una selecció dels formatges que tenim aquí.

Benvinguts al blog!

Categories Blog

El Celler d’en Xiqui

Volem ser la botiga on els gironins i gironines puguin trobar el menjar de Girona. El de tota la vida. El que fan els nostres pagesos i ramaders.
Cistella0
Cistella buida
Continuar comprant
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers pel seu funcionament. Clicant el botó Acceptar, acceptes el seu ús i el processament de les teves dades per aquest propòsit.    Més informació
Privacidad