Com hem de conservar el vi quan ja hem obert l’ampolla?

02 gen. 2022 | Vins

Si sou amants del vi, segur que alguna vegada heu pogut gaudir d’una copa sols asseguts al sofà. Però, què passa si no ens acabem l’ampolla? Podem deixar-la oberta sense que es faci malbé? Com conservar aquesta beguda correctament a casa sense necessitat de fer grans inversions en refrigeradors i vinoteques, és un tema que preocupa a molta gent; I per això avui, us volem parlar d’alguns trucs per allargar la vida del vi un cop encetat.

Per entendre el procés, quan retirem el tap de suro, l’oxigen entra dins l’ampolla i pren contacte amb el vi. En aquest moment comença l’anomenat procés d’oxidació que no és més que una reacció química, una transformació que fa que el vi vagi perdent la seva aroma, sabor i qualitat.

Depèn del tipus de vi i de la seva edat, tardarà més o menys a perdre. Si el vi és negre, dura més que els rosats i blancs, els més volàtils són els espumosos, que caldria beure’ls pràcticament en el mateix dia en què s’obre l’ampolla.

Així doncs, el vi negre pot mantenir-se obert pràcticament una setmana, mentre que els rosats i blancs tan sols aguantarien 4 dies o menys.

De totes maneres, es tracti del vi que es tracti, el més convenient és que:

  • Guardeu l’ampolla de vi a la nevera, perquè igual que succeeix amb els aliments, el fred ajuda a conservar i a alentir la seva degradació.
  • Si pel que sigui, no teniu la possibilitat de guardar l’ampolla en una nevera o vinoteca, procureu col·locar el vi en un lloc fosc i que estigui entre 12 i 16 graus de temperatura, perquè la llum i la calor poden causar reaccions químiques incidint negativament sobre el sabor del vi.
  • A més, les ampolles una vegada obertes és millor col·locar-les verticalment perquè l’oxigen només estigui en contacte amb la superfície. Quant menys vi entri en contacte amb l’aire, millor.
  • De totes maneres, el que nosaltres sempre recomanem són les bombes amb tap de goma que fan el buit a l’ampolla i ajuden a conservar-la molt millor. Un dels complements més econòmics i més útils.

Totes aquestes recomanacions poden servir-vos, però la millor recomanació que podem donar-vos és que us acabeu l’ampolla, sempre que ho feu dins del paràmetres d’un consum responsable.

Categories Blog

El Celler d’en Xiqui

Volem ser la botiga on els gironins i gironines puguin trobar el menjar de Girona. El de tota la vida. El que fan els nostres pagesos i ramaders.
Cistella0
Cistella buida
Continuar comprant
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers pel seu funcionament. Clicant el botó Acceptar, acceptes el seu ús i el processament de les teves dades per aquest propòsit.    Més informació
Privacidad